субота, 29 січня 2022 р.

27.01. Заняття "Зимуючі птахи нашого краю"

Шишкар
 Птах розміром з горобця. Самці і самки дуже відрізняються за забарвленням. Дорослий самець майже повністю яскраво-червоний. З віком забарвлення самця стає насиченішим. Задня частина черева і підхвістя сірі. На бурих покривних перах крил червоний відтінок. Махові і стернові пера бурі. Ноги темно-бурі. Самка сірувато-зелена, на спині помірна темна строкатість, поперек і надхвістя жовтувато-зелені. Молодий птах сірувато-білий, з густою темною строкатістю. Шишкар має велику голову, чіпкі лапи, що дозволяють йому підвішуватись на шишках вниз головою, і глибоко вирізаний хвіст. Птах легко визначається за незвичним дзьобом (як у соснового шишкаря, але не таким товстим і менш загнутим) – він хрестоподібний, верхня щелепа перехрещується з нижньою. Цікаво, що пташенята з`являються на світ з нормальним дзьобом, як у більшості птахів. 
шишкар
  Омелюх Омелюх в народі вважається «красою-птицею», яка співати не вміє, а лише скрекоче і посвистує, видаючи характерні трелі - «свірірірі ...». Зграї омелюхи, ошатних чубатих птахів, завжди привертають увагу людей в містах і в сільській місцевості. Ці птахи з короткими ногами розміром трохи менше шпака. Їх верхівки прикрашають великі рожеві чубчики. Тельці (довжиною близько 15 - 18 см) вкрите рожево-сірим оперенням. Воно буро-сіре з червоним оперення, видали виглядає рожево-сірим. На чорних крилах добре видно смужки жовтої і білої забарвлення. Хвіст, горло і смужка біля очей чорні. Хвіст окантовує жовта смуга, крила прикрашає вузька біла смужка. Поблизу можна розглянути червоні кінчики махових пір'їн. 

Синиця звичайна

Шишкар

Снігур

Немає коментарів:

Дописати коментар

Малюємо природу. Осінь

Вишиває осінь на канві зеленій Золоті квітки. Квіти оживають, і з дерев спадають Жовті нагідки. Яблука і груші падають на землю,...