середу, 21 квітня 2021 р.

Майстер-клас "Писанка мальована, з любов'ю подарована" в техніці "шкрябанка"

Сьгодні в нас пройшов майстер-клас по виготовленню дряпанки.

Дря́панка або скро́банка  (від пол. skrobac — «шкрябати») — один з чотирьох основних видів розписаних великодніх яєць, разом з крапанкоюкрашанкою, та писанкою (інколи писанками називають загалом всі розписані яйця). Кожен із цих видів має свою систему розпису.

Технологія виготовлення дряпанки цікава тим, що її можна зробити за відсутності писачка чи всіх фарб. Для її виготовлення вибирають яйце темного кольору і зафарбовують темним барвником. Олівцем наносять орнамент. Після цього гострим предметом ( голкою, шилом чи цвяхом) продряпують намальований орнамент.

четвер, 15 квітня 2021 р.

Листівка у техніці квілінг

Сьгодні на занятті гуртківці створювали листівку в техніці квілінг.

Листівочка до Пасхи

14.04.21. Незабаром прийде величне, світле свято, на яке з нетерпінням чекає все хрестиянство, Святе Воскресіння Хрестове. І в честь нього ми на занятті створили Пасхальні листівки в подарунок своїм рідним та друзям.
(листівки ще в процесі доробки)

середу, 7 квітня 2021 р.

7/04/21/ Тема: "Журавлики прилетіли" (техніка оригамі)

 Весна війнула вже крилом... Пташині зграї вертають до рідних країв... Вже повернулися й журавлі. 

Сьгодні ми робимо журавлика в техніці оригамі.


Легенда про паперових журавликів.

6 серпня 1945 року – страшна сторінка в історії людства. Цього дня на японське місто Хіросіму з американського літака була скинута атомна бомба. Мить... і немає нічого світлого. Залишилися тільки сльози, горе, смерть.У цьому місті жила маленька дівчинка Сасакі Садако. Після атомного вибуху вона захворіла променевою хворобою. 10 років вона боролася з хворобою. Їй дуже хотілося жити.Давня японська легенда розповідає, якщо скласти з паперу тисячу журавлів здійсниться будь-яке бажання. І маленька дівчинка почала робити журавликів. Садако сподівалася, що складе тисячу журавлів і знову стане здоровою. Дівчинка зробила 664 журавлики, але смерть не відступала, сили всі покидали її. Тоді японські діти прийшли на допомогу дівчинці. Вони присилали багато, багато різноколірних журавлів, яких було вже декілька тисяч. Але променева хвороба виявилася сильнішою за дивну казку і Сасакі померла.У 1958 р. в Парку миру в  місті Хіросімі встановлено пам'ятник всім дітям, загиблим від атомного вибуху. Статуя Садако Сасакі, що тримає в руках журавля, немов говорять всім:“Люди! Бережіть мир! Бережіть життя!”.    Хотілося б побажати всім  тільки миру. Нехай ці пташки принесуть мир і спокій і в наші домівки.

розробка журавлики            




вівторок, 6 квітня 2021 р.

Пташки в техніці "орігамі"

6.04.21р.
В чарівний день, весняну пору,
Коли струмочки дзюркотять,
Ти підніми глівку в гору -
Птахи із вирію летять.
Земля їх квітами стрічає,
Повсюди проліски цвітуть.

Малюємо природу. Осінь

Вишиває осінь на канві зеленій Золоті квітки. Квіти оживають, і з дерев спадають Жовті нагідки. Яблука і груші падають на землю,...