понеділок, 7 лютого 2022 р.

Свято валентинок

Найстаріша валентинка. 

Перші письмові валентинки з'явилися ще в 15 столітті. А от про те, хто ж першим написав валентинку, існують різні версії. За однією з них створення першої письмової валентинки належить Герцогу Орлеанскому, який сидів у в'язниці в одиночній камері і боровся з нудьгою тим, що писав любовні послання своїй дружині. Відбувалося це в 1415 році. Перша валентинка герцога Орлеанського збереглася і до наших днів. Вона виставлена ​​в Британському музеї.


Дуже швидко цей звичай прижився у французькому дворі. А 1496 рокуСвятий Валентин офіційно став покровителем закоханих.

У XVIII столітті валентинки, прикрашені серцями та Купідонами, поширилися по всій Європі.

У XIX столітті

На початку XIX століття валентинки були найбільш поширеним способом освідчення в коханні, часто вони були анонімними. Для молодих людей, які не могли самі написати вірші для коханої, англійський видавець пропонував валентинки з готовими віршами. До 1840-1860 рр. з'явилися валентинки вікторіанської епохи. Це були справжні витвори мистецтва! Намальовані пером, прикрашені мереживом, шовком, атласом, квітами, вони були навіть ароматизованими і заповненими романтичними віршами.

Малюємо природу. Осінь

Вишиває осінь на канві зеленій Золоті квітки. Квіти оживають, і з дерев спадають Жовті нагідки. Яблука і груші падають на землю,...